Friday, 13 May 2016

BOOK REVIEW: IN A DARK DARK WOOD

For et par uker siden leste jeg In a Dark Dark Wood av Ruth Ware i mellom eksamenspugging og innlevering av bacheloroppgave. Det er en relativt kort men intensiv bok, den tok meg to dager fra begynnelse til slutt. In a Dark Dark Wood er en blanding av thriller og chick-lit i mine øyne, selv om den har fellestrekk med Gone Girl og The Girl on the Train (to bøker jeg absolutt ikke ville kalt chick-lit). Den handler om (Leo)Nora som er skribent og bor alene i en pitteliten leilighet i London. En dag får hun plutselig en invitasjon til sin bestevenninne fra barndommen, Clare, sitt utdrikningslag. Nora har ikke sett Clare på ti år, men bestemmer seg for å dra på utdrikningslaget som viser seg å finne sted i en hytte langt ute i en mørk skog (som regel et dårlig tegn i litteratur og film).


Det som følger er et heller dramatisk utdrikningslag. Hemmeligheter blir avslørt en etter en, med gradvis mer sjokkerende innhold. Jeg kan ikke fortelle noe særlig om hva som skjer, for det vil avsløre for mye, men alle hemmelighetene er basert på grunnen til at Clare inviterer Nora etter å ikke ha snakket med hverandre på ti år. Dessverre er mange av hemmelighetene relativt enkle å resonere seg til mens man leser - det er veldig mange åpenbare hint i løpet av boka, og jeg klarte selv å finne ut hva den største tvisten var lenge før det ble fortalt. Til tross for dette, synes jeg Ware har skrevet en spennende og fast-paced roman. Jeg ville helst ikke legge den fra meg, og merket at jeg til tider ble urolig mens jeg leste (mørke skoger og ekle hytter er ikke helt min greie med andre ord).

In a Dark Dark Wood er et ypperlig valg når man ønsker noe lettleselig men samtidig spennende. Den inngår i et 3-for-£10 tilbud på Amazon for øyeblikket.
Jeg ga den 4/5 stjerner på goodreads.
Share:

No comments

Post a comment

© phraseologies | All rights reserved.
Blogger Template by pipdig